søndag, december 30, 2007

Glædelig jul

Mon mit nytårsforsæt skal være at få gang i min blog igen? Jeg har virkeligt svigtet den.

Jeg har faktisk lavet et par kager siden sidst. Lille marie blev døbt i december og vores gave til hende (eller i hvert fald forældrene og gæsterne) var dåbskagen. Jeg har ikke vist den frem her, for i det afgørende øjeblik, havde jeg forlagt mit kamera. Der ligger nu billeder og venter på en god gammeldags filmrulle. Jeg er så dårlig til at få fremkaldt billeder. Men jeg skal nok få det gjort.

På mit nye job er der en rigtig god juletradition som jeg kan mærke at jeg kommer til at holde af. Den hedder "Sild og chokolade" og er en meget afslappet julehyggeaften med....sild og chokolade. Dog ikke på samme tid. Jeg fortolkede chokolade til chocolate mudcake og lavede en julechokoladekage til kollegerne. Og så var det den sidste dag før juleferie.

Så er der dømt juleferie

I juleferien har jeg selvfølgeligt bagt julebag og lavet konfekt. Ikke noget at blære sig af (ligesom mit kamera ikke er noget at blære sig af). Det kom til at gå hurtigt, da jeg havde bagt og pyntet rigtigt meget med børnene på SFOen. Herhjemme blev det ikke til cookies med royal icing, sølvkugler og det hele, men et hurtigt glansbillede fik lov at udgøre pynten.

Siden skal det spises

Konfekt fik jeg også lavet. Ikke noget jeg har dyrket helt vildt. Men jeg kan mærke at det er et nyt kapitel i mit køkken. Før jul lånte en af mine kolleger mig nemlig en genial bog om chokoladekonfekt. En bog af Pia Krøyer som jeg simpelthen må eje inden det bliver jul igen. Det er da vist et godt bud på et nytårsforsæt? De første stykker konfekt blev grå og min søde konditor-svigerinde som er ekspert i chokolade, kunne fortælle mig, at chokoladen har været for varm. Det giver blod på tanden. Jeg må blive god til den slags søde sager også!!!

Jeg synes selv de er søde på den naive måde ;)

De hvide er med rosiner som har lagt i blød i sherry. Dernæst er det dadler med marcipankerne, pistaciekrokant og nougat. Alle -undtaget dadler- omgivet af marcipan.

Netop nu har jeg en hjemmelavet nytårs-islagkage i fryseren og kransekagekonfekt på køkkenbordet.

Nej... mit nytårsforsæt må simpelthen indeholde noget med nogle løbesko og marcipanrullerne om min mave, som nu også har sat sig på bagdelen. Det er efterhånden også blevet en tradition at jeg lover noget med ca. 10 kg...

Og til slut et billede af mine elskede englebasser, med ønsket om en god jul:

(Fotoredigering af min design-søster ;) Liv Berthelsen )