fredag, august 29, 2008

I anledningen af en fatal forglemmelse... (huskekage)

Som SFO-pædagog er det at møde klokken 8.00 en sjælden og meeeeget tidlig sag. Ikke destomindre aftalte jeg for noget tid siden at mødes med 2 kolleger -i mandags klokken 8.00. Vi skulle planlægge efterårets store teaterprojekt i SFOen.



Jeg var ikke den eneste der glemte det... Min dejlige kollega Sara glemte også alt om mødet, så Søren K stod mutters alene og ventede, mens vi sov trygt i vore senge. Jeg tror Søren K. skulle have mødt 11.30.



Som undskyldning lavede Sara og jeg en huske-kage til Søren (og kollegerne):





Flødeskumslagkagen bestod af 2 bananbunde og derimellem chokoladeskildpadde-creme. Pyntet med marcipanlåg, Odense chokolade, toffeekugler og flødeskum.

Undskyldningen blev accepteret.

Opskrift på banankage

Denne opskrift brugte jeg til bananbunde i en af Evas dåbskager.

6 æg
340 g. sukker
4 tsk vanillesukker/ korn fra en vanillestang
250 g. hvedemel
2 tsk bagepulver
200 g. smeltet afkølet smør
3 moste bananer
1 knivspids salt

Bagetid: Ca. 55 min. ved 175°.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med smørret.
Vend den mosede banan i.
Hæld dejen i en smurt franskbrødsform (ca. 1 liter) og bag kagen nederst i ovnen.
Vend den ud på en bagerist og lad den afkøle.

Jeg skærer kagen ud til banankagebunde og fylder den med en chokoladecreme. Chokoladen kan man vælge ud fra egen smag. Mørk chokolade er lækkert til banankage.