tirsdag, september 09, 2008

I anledningen af vejfest 2008

Vi bor på stillevej med bump. Den del af vejen som vi bor på, er en rigtig hyggelig del, med mange søde mennesker. Vi holder vejfest hvert år.

Sidste år lavede jeg en kage til vejfesten hvor vi havde tour de houses. Alligevel vovede festudvalget at arrangere en kagekonkurrence til dette års vejfest. Så den skulle virkeligt have gas.

Mit kage-tema skulle selvfølgeligt have noget med vores vej at gøre, så hvem andre end McQueen kunne komme kørende der? Når nu også børnene skulle stemme...

Det blev til McQueen på vores vejbump


Nummerpladen markerede årstallet for festen.
Det er i øvrigt ikke et tilfælde at tallet 95 er lavet om til 56.


Det ærgede mig at jeg fik bagt en lav "underkage", fordi jeg dermed måtte nøjes med at lave to rækker tern der kendetegner McQueen. Men da kiggede ud på gaden for at blive inspireret blev jeg jublende glad, da jeg så at vore bump netop kun har 2 striber tern. Så selvfølgeligt skar jeg kagen til, så den forestillede dette bump.

Sådan får man tørret det grin væk.

Du kan læse en arbejdsbeskrivelse her.

Jeg vandt præmien for flotteste kage. Indholdet var chokoladekage som jeg havde lavet af 96 % øko-råvarer og som et eksperiment prøvede jeg at bage med speltmel. Speltmelet og den fedtfattige øko-kakao resulterede desværre i en meget tør kage, men det må jeg kunne kompensere for med rapsolie f.eks. Det må afprøves.

Næste dag skulle vi til barnedåb og da vi trætte vendte hjem, var det til en rigtig dejlig overraskelse: Naboens Emma som er super til at rydde op, havde ryddet op i vores have! Hun havde sat havemøblerne pænt på plads og ryddet legetøj og æbler væk. Hun havde også fundet Evas nyligt forsvundne hjemmesko, plaskvåde i et træ. Og lagt blomster ved kortet som hang på vores dør


Det er bare nogle dejlige naboer vi har.

(...Og i øvrigt stemte jeg selv på Emma og Esthers iskageslot).

Arbejdsbeskrivelse på lynet McQueen


Man bager kage i en franskbrødsform. Jeg brugte denne opskrift.



Toppen skæres af

En del af kagen skæres af på skrå


Den afskårne del bruges til at bygge formerne på bilen. Husk at skære lidt ind under bilen, så du senere kan gemme marcipanen under vognen.

Hjulene udstikkes. Kagen smøres op med smørcreme (her tilsat ren kakaopulver). Smørcremen bruges til at "spartle" kagens huller op og til at optimere bilens former. Kagen sættes på køl i køleskabet, til smøret er stift.

Nu varmer man en kniv i en kop kogende vand. Det varme vand tørres af kniven med et stykke køkkenrulle og man kan nu smelte bilens former og glatte uævnheder. Man kan vælge at gentage processen til man er helt tilfreds. Med denne kage behøvede jeg kun 1 lag creme.

McQueens "tænder" sættes fast. Her har jeg brugt sugarpaste, da jeg ikke har set marcipan i så hvid en farve.


Herudover lægges det udrullede rødt indfarvede marcipan. (Frugtfarve kan ikke bruges. Jeg bruger farvepasta købt i specialbutikkerne -se links i den højre menu).



Når en kage overtrækkes glatter man den ud oppefra og ned. kanten gemmes under bilen.


Munden skæres ud med en lille kniv. Pas på med at skære igennem. Min McQueen fik lidt chokoladesmørcreme på tænderne.


Hjulene udstikkes i sort marcipan som er tilsat tyllosepulver som er et stivelsesmiddel (købes i kagebutikken). De skal gerne tørre et godt stykke tid. Dette nåede mine ikke, derfor var min McQueen punkteret.


Så er det tid til alle de små detaljer. Normalt ville jeg have printet lynet ud fra computeren. Vores printer virker ikke, men heldigvis har Alma en lastbil med et lyn der passede lige præcis til kagen. Jeg tegnede det over på bagepapir.

Til hvid sugarpaste som jeg senere malede med pulverfarver (blandet op med alkohol som fordamper).
Diverse detaljer, vinduer, tal, mærker og fælge er lavet i sugarpaste og marcipan. De håndlavede blomster og mariehøns er sat på royl icing som er sprøjtet ud med bladtyller (mit sæt er fra Panduro hobby).


Så er McQueen køreklar.


Denne proces tog mig 2 nætter.