torsdag, maj 14, 2009

Katrines konfirmations basketballkage

Naboens Katrine trådte ind i de voksnes rækker i forrige weekend. Katrine er helt vild med basketball og god til det. Derfor blev hendes konfirmationskage min undskyldning for at købe en længe ønsket bold-bageform og en kvadratisk invictaform som jeg også har kigget på længe.



Katrine er en fantastisk sød, selvstændig, alsidig og farverig pige, hvilket hendes flotte konfirmationstøj også afspejlede. Jeg prøvede så vidt muligt at kopiere hendes ballonkjole, halskæde og Nike-sko i sugarpaste/marcipan tilsat tyllose. Det er en bibel Katrine støtter sig op ad.

Basketballen fra siden

Basketballen på den anden side.

Hele kagen

Basketballen er lavet af chokoladekage. Min boldform var ikke så fantastisk som lovet så halvdelen af bolden er lavet af trøffel (blendede krummer med kakao og hindbærsyltetøj) En anden gang bager jeg to halve og "limer" dem sammen til en hel bold. Bolden er pyntet med marcipan som jeg havde givet struktur med et stykke tyl og en kagerulle. Striber, bogstaver og kurv er lavet af sugarpaste med tyllose. Nettet er lavet af royal icing. Jeg ville gerne have haft nettet til at gå hele vejen ned over kagen, men p.g.a. transport i to dele, turde jeg ikke.

"Piedestalen" består af banankagebunde, en chokobund med appelsinsaft, tobleronecreme, appelsinsyltetøj og hindbærmousse.


Om aftenen, da festen var ovre, kom vore søde naboer forbi med masser af mad (til flere dage) og vin. De kunne fortælle at kagen havde vakt stor glæde.

Almas High school musical kage!

Juhuuuuu! I desperation begyndte jeg at bruge hovedet, og jeg fandt ud af at jeg kunne putte kameraets kort direkte i computeren for at hente billederne ud. Dermed -omsider- en hel del forsinkede opdateringer fra mig:


Almas fødselsdagskager:

Min skønne store -nu 6-årige!- datter er vild med High School Musical. Herhjemme kan vi piger alle sange og replikker udenad- Derfor var temaet for Almas fødselsdag i år helt åbenlyst og planlagt for flere måneder siden. Kagen som blev serveret da Blomsterstuen kom til fødselsdag herhjemme, så således ud:


Hvis man kigger godt efter, kan man se at min Alma har sneget sig op på scenen til vennerne trods sit brækkede ben. Indholdet er min yndlingsbanankage med lyse chokoladestykker.

Sammen med kageprintet bestilte jeg et transferprint til hvid t-shirt, kagemuffins-tryk, 2 stk klistermærker, et A5 glossy foto, og et lamineret foto med samme motiv. Jeg kom af med ca 350 danske kroner incl levering. Firmaet kan kun varmt anbefales.

En af pigerne tåler hverken æg eller mælk. Jeg fik nogle særligt bagte muffins fra børnehaven, som jeg pyntede således:


Desværre kom pigen ikke, så kagerne røg ud. Men hun får et marcipanlåg med til en af sine muffins en anden dag.
Selvom jeg i meget god tid vidste at Alma skulle have en kage med kageprint fra den engelske netside picture that cake , var det først da jeg 14 dage før dagen, kom i tanker om at påsken kom i vejen for leveringen. Mandag aften skrev jeg til ejerne at det hastede. Nervøst gik jeg igennem både skærtorsdag og langfredag. Men allerede lørdag lå pakken i min postkasse. Det er kundeservice.
En fantastisk kundeservice oplevede jeg også fra netbutikken Funky little monkey. Moster Liv gav Alma nogle fede Molo-trøjer i fødselsdagsgave. Sammen med de fint indpakkede gaver, fik jeg tilsendt et kort med lykønskninger og en gratis pakke med de sødeste fødselsdagslys, som inspirerede mig til at pynte den halvdel af bananmuffins som skulle have været pyntet med hvidt, i helt anderledes sprælske forårsfarver. Farver jeg oven i købet havde på "marcipanlageret".




Disse blev serveret for bedster og naboer (bilkagen var reserveret til naboens to-årige Karl) som fejrede Alma om eftermiddagen. Sammen med disse muffins, som holdt sig til dagens tema:


Alma starter i skole efter ferien. Hvor blev min lille baby af?
Med print på top
Iført gave fra moster Liv.

Alma havde en dejlig dag. Og det havde hendes lillesøster også:

fredag, maj 01, 2009

Kære læser.

Mit kabel til kameraet er væk. Det indeholder ellers fotos fra Almas fødselsdag og der i blandt selvfølgeligt fødselsdagskager.


Lige nu står jeg i køkkenet og eksperimenterer på livet løs med min nye silverwood boldform, som jeg har købt i en engelsk netbutik som leverede i løbet af to dage. Jeg har ønsket mig formen (og den kvadratiske invicta form jeg også købte) lææææænge, så jeg er jublendes glad.
Jeg bliver nok nødt til at købe et nyt kabel til kameraet. Så hav venligst tålmodighed.
Jeg prøver at have det...