fredag, november 20, 2009

Halløj til skolefesten

I går var der skolefest på Almas skole. Hele skoledagen pyntede børn og voksne op til fest og i SFO-tiden afholdtes festen med børn fra 0.-3. klasse, lærere og pædagoger.

Temaet var "gys og gru". Det lægger jo op til den slags kager jeg synes er sjovest at lave. Jeg ville egentligt gerne have afprøvet at lave et kranium. På grund af tidsmangel valgte jeg den sikre vej og lavede en kage som jeg havde prøvet at lave før:


Indhold var banankage med chokoladestykker. Overtræk og blodåre-bort af marcipan.

Af kageresterne lavede jeg havregrynskugler, som udviklede sig til at blive afrevne fingre a la bagerens "træstammer":

og øjne på fad:
Jeg synes kageservietten gjorde anretningen helt Cato Thau-Jensensk, men denne gang med ikke-spiselig kageserviet.

Det skal ikke være nogen hemmelighed at overskudsmoderen var i underskud efter at have hygget med kagekreering en hel hverdagsnat.


Alma havde haft en forrygende fest med vennerne. Jeg er så glad for at hun er kommet i en skole med engagerede lærere og pædagoger.

Her ses Alma halloweenaften, med veninder fra vejen (og klassen), i det kostume hun også havde på i går. Uha det er skræmmende så hurtigt de bliver store.

mandag, november 16, 2009

Prinsesse til min prinsesse

Så blev min dejlige prinsesse Eva 3 år!



...Og hun ville selvfølgeligt gerne have en Disney prinsesse Belle-kage til sin fødselsdag.

Børnehaven var inviteret til tirsdag. Desværre blev Eva (og siden jeg) influenzasyge. Festen og min omsorgsdag blev udsat til fredag, hvilket også var Evas rigtige fødselsdag.
Dukken er Evas egen Belle-barbie, som hun fik i julegave. Benene er taget af og så har hun fået husholdningsfilm underkjoletoppen. Overtræk er af marcipan. Sten (med lys), roser og bogstaver er lavet af kagebutikkens dekofondant og bladene er royal icing.
Indholdet af kjolen var chokoladekage. For som Eva sagde "Det er bedst for børn".

Til lejligheden havde jeg købt en ny form. En panettone-form fra kagebutikken.

Jeg glæder mig til at prøve den igen. Næste gang skal kagedukken have smallere hofter, som skal sidde højere oppe. Jeg glæder mig allerede til næste gang jeg får mulighed for at lave en dukkekage igen.
Om eftermiddagen kom bedsterne til købekage fra Guldbageren ;-)
Eva havde en skøn dag.