tirsdag, september 09, 2008

Arbejdsbeskrivelse på lynet McQueen


Man bager kage i en franskbrødsform. Jeg brugte denne opskrift.Toppen skæres af

En del af kagen skæres af på skrå


Den afskårne del bruges til at bygge formerne på bilen. Husk at skære lidt ind under bilen, så du senere kan gemme marcipanen under vognen.

Hjulene udstikkes. Kagen smøres op med smørcreme (her tilsat ren kakaopulver). Smørcremen bruges til at "spartle" kagens huller op og til at optimere bilens former. Kagen sættes på køl i køleskabet, til smøret er stift.

Nu varmer man en kniv i en kop kogende vand. Det varme vand tørres af kniven med et stykke køkkenrulle og man kan nu smelte bilens former og glatte uævnheder. Man kan vælge at gentage processen til man er helt tilfreds. Med denne kage behøvede jeg kun 1 lag creme.

McQueens "tænder" sættes fast. Her har jeg brugt sugarpaste, da jeg ikke har set marcipan i så hvid en farve.


Herudover lægges det udrullede rødt indfarvede marcipan. (Frugtfarve kan ikke bruges. Jeg bruger farvepasta købt i specialbutikkerne -se links i den højre menu).Når en kage overtrækkes glatter man den ud oppefra og ned. kanten gemmes under bilen.


Munden skæres ud med en lille kniv. Pas på med at skære igennem. Min McQueen fik lidt chokoladesmørcreme på tænderne.


Hjulene udstikkes i sort marcipan som er tilsat tyllosepulver som er et stivelsesmiddel (købes i kagebutikken). De skal gerne tørre et godt stykke tid. Dette nåede mine ikke, derfor var min McQueen punkteret.


Så er det tid til alle de små detaljer. Normalt ville jeg have printet lynet ud fra computeren. Vores printer virker ikke, men heldigvis har Alma en lastbil med et lyn der passede lige præcis til kagen. Jeg tegnede det over på bagepapir.

Til hvid sugarpaste som jeg senere malede med pulverfarver (blandet op med alkohol som fordamper).
Diverse detaljer, vinduer, tal, mærker og fælge er lavet i sugarpaste og marcipan. De håndlavede blomster og mariehøns er sat på royl icing som er sprøjtet ud med bladtyller (mit sæt er fra Panduro hobby).


Så er McQueen køreklar.


Denne proces tog mig 2 nætter.

21 kommentarer:

 1. For pokker da hvor er du dygtig!!!

  SvarSlet
 2. damn ja.... dygtig er ikke ordet...

  jeg vil også kunne det der...

  hvor får man alle de ting du bruger til eks. at farve med?

  SvarSlet
 3. Mange tak skal I have.

  Du kan købe farver (jeg bruger pastafarver fra sugarflair), overtræksmarcipan, sugarpaste, diverse udstikkere og meget, meget mere i kagebutikken.dk Der er et link her på siden. Du kan også købe ved kagekompagniet. Bedst er det dog at købe over nettet i England. Jeg vil da lige tilføje linket. Men pas på, det er en dyr og tidskrævende hobby! Til gengæld kan man ikke stoppe igen, når man først har en masse udstyr.

  SvarSlet
 4. P.S. Jeg har planer om at lave et indlæg omkring min værktøjskasse når jeg får tid til at tegne og fortælle om det hele.

  SvarSlet
 5. Hold da op,Ja
  Du er godt nok super dygtig;-)
  og sikken en tålmodighed,bare jeg også var i besiddelse af den
  Måske jeg prøver en dag,idet mit dejlige barbebarn er vild med Lynet;-)
  Mon også at du laver en Thomas tog en dag,idet han også er vild med ham,og mange andre drengebørn

  Mange hilsner Lilli

  SvarSlet
 6. Nu ved jeg godt dette indlæg er gammelt, men håber du ser kommentaren alligevel.

  HVad skal jeg købe ind af 'pyntematerialer' for at lave bilen her?
  (her mener jeg marcipan, fondant, farvepasta osv)

  SvarSlet
 7. Hej Lilli. Hvis du kan overtrække en kage eller lave et marcipanlåg, kan du score mange points hos barnebarnet ved at bestille et kageprint med Thomas tog eller lynet(evt også transferprint og klistermærker af samme motiv i samme forsendelse) hos www.picturethatcake.com/shop Det er nemt og sjovt at lave.
  Ja, det kunne være rigtigt sjovt at lave Thomas tog engang. Og jeg har også en i familien som er vild med ham.

  Hej Julie.
  Du skal købe 1 kg. odenseovertrækmarcipan. De kan købes i 2 kgs pakker i Metro. sort, rød, orange, farvepasta fra sugarflair. Pasta som æltes ind i marcipanen (det tager tid og kan derfor gøres dage i forvejen). Pastafarverne kan også bruges som "maling" af finesserne, hvis du opløser dem i vodka. Vil du lave tern er det en god ide at købe patchwork cutters. Et sæt udstikker som ofte bruges som patchwork-tæppe-pynt på dåbs/baby-kager. Sølvfarven har jeg lavet af pulverfarve blandet med vodka (alkoholen fordamper). Du skal også bruge hvid fondant. Det bedste købes hos kagebutikken.dk hvor du også kan købe alle farverne. Hvis du også vil lave bom og blomster skal du bruge en grøn pastafarve til royal icing. Blomsterborten er sprøjtet på med sprøjteposesæt fra Panduro Hobby (ca 200 kr). Her har jeg brugt blad tyllen. blomsterne er presset i sugarpaste med tyllose i en form jeg ikke husker hvor jeg har købt. Den er i silikone og to dele. Jeg mener også de har den i kagebutikken. Det er i øvrigt så vidt jeg ved det eneste sted i Danmark du også kan købe tyllosepulver som kun bruges i sugarpaste, når sugarpasten skal blive stiv, som sukkerblomstblade er. Til nummerpladen brugte jeg også spiselige tuschpenne (rød og sort) som kan købes i Panduro og kagebutikken. Opskriften på royal icing kan du søge efter her på bloggen. Til det skal du købe pasteuriseret æggehvide, flormelis og en økocitron.
  Jeg burde få reklamepenge :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Www.specialkøbmanden.dk har også mange af de ting, du bruger.
   Ved at de også har en fysisk butik i Rødovre

   Slet
 8. hej line
  det er jo sygt at du kan lave det!
  har du også lavet andre kager?
  min lille bror har set den og han er vid gerne have den til sin fødelsdag for han kan godt lig Lynet McQueen.
  har du fånet en opskriften eller har du selv fånet på den?
  fra sofie

  SvarSlet
 9. Hej Line.
  Hvor ser det bare rigtig godt ud, har prøvet at pynte lidt muffins her i weekenden, det er rigtig hyggeligt.
  Men det varer vist lang tid før jeg kan bare lidt af det du viser.
  Du er bare dygtig.
  Hilsen Susi

  SvarSlet
 10. Først stor respekt til dig for din kunst med kager.

  Jeg har lige prøvet at forme kagen (det var en købekage til at øve med)men den smulrede så meget at den ikke så pæn ud. Gjorde din også det ?.

  Hvilken smørecreme brugte du ? jeg tror at min var for tør, den var ihvertfald svær at påsmøre.

  Hvor stor blev bilen mcqueen ?, så jeg kan måle efter om den ser rigtig ud.


  Håber på svar, da jeg selv skal lave kunsten efter om under en uge.

  Mvh. og på forhånd tak
  Maria

  SvarSlet
 11. Hej Sofie, Susi og Maria.

  Mange tak for roserne alle tre. Det er dejligt at der stadig er kommentarer på min blog. Jeg må hellere se at opdatere snarest. (Og min yngste datter har bestilt en prinsessekage til sin 3 års fødselsdag d. 13. nov).

  Jeg har ikke selv fundet på at lave mcQueen kagen. Prøv at billedgoogle mcqueen cake, så popper der rigtigt mange mcqueen-kage-biler op.

  Min mcQueen smuldrer ikke. Når jeg laver 3D-kager bruger jeg gerne mudcake som du også kan finde en opskrift på herinde. Det er en kage med mere sukker og chokolade end mel, så den er ret bastant. Den er bedst, når den har stået i køleskabet et par dage. Jeg har dog også lavet 3D-kage af almindelig chokoladekage, (ligeledes fra køl) fordi det er mere børnevenligt med alm chokoladekage med chokolade. Jeg kan godt forestille mig at en købekage ikke har været sagen. Skønt at du er kommet i gang med kageriet. Jeg laver smørcreme af 100 g usaltet smør, 100 g flormelis og 1 stang vanillekorn. Du kan også lave en chokoladesmørcreme af 100 g usaltet smør, 50 g flormelis og 50 g. smeltet chokolade. Hvis du tilsætter lidt pasteuriseret æggeblomme bliver den luftig og blød at arbejde med.
  God fornøjelse. Jeg håber det bliver sjovt. Husk at afsætte god tid :)

  Mvh Line.

  SvarSlet
 12. Kan kun sige at du burde gøre din hobby til forretning, tror du ville tjene mange penge har aldrig set noget så sejt.
  Mvh Pia

  SvarSlet
 13. Kære Line.
  Hvor er det imponerende!! Tak at du kan. Jeg er helt misundelig, jeg er næsten på vej ud for at proviantere med det samme, så jeg også kan komme igang. Jeg må øve mig, det er for sejt at kunne lave sådanne kager!
  Stor beundring og respekt herfra -og ja du burde lave en forretning!!!
  Mange hilsener far Dorte

  SvarSlet
 14. Hej Pia og Dorte.
  Mange tak for komplimenterne. Tro mig, jeg har undersøgt om jeg eventuelt kunne leve af det :)Jeg er desværre sikker på at jeg ikke kunne tjene noget på mine kager. Det tager mig alt for lang tid i forhold til en timeløn og hvis der også skulle betales skat, og det skulle laves i et smiley-venligt køkken etc., etc. Hvis jeg så bare kunne skære ned på ambitionerne og nøjes med mindre finish, kunne jeg måske tjene noget hvis jeg blev ansat hos en med en forretning. Men med kagerne har jeg meget svært ved at gå på kompromis med perfektionismen. Bare gå i gang med kageriet. Det er vildt sjovt. :)

  SvarSlet
 15. Hvor kan man købe udrulled marcipan fra ? vil gerne lave kagen til min nevø han elsker alt med biler og især mcquen

  SvarSlet
 16. hejsa, jeg skal prøve at lave denne kage til min søns 2 års fødselsdag... men jeg ville lige høre om hvis jeg laver den en måned før kan man så fryse det hele ned?

  med venlig hilsen
  Anita

  SvarSlet
 17. Hej med dig..

  du skriver du har blandet pulverfarven op med alkohol. Hvilken slags alkohol har du brugt, og hvordan? hvordan fordamper alkoholen ?

  Hilsen Karoline

  SvarSlet
 18. Hej
  Sej kage:) skal lige høre dig hvorfor marcipan indfarvet med pasta fremfor fondant indfarvet med pasta??
  bortset fra at marcipan smager klart bedre:)
  Hilsen Henriette

  SvarSlet
 19. Kan man bestille mcqueenkagen? :)

  Mvh. Marie
  Skriv på 60178063

  SvarSlet
 20. Hej, Line,

  Hvor er den fantastisk lavet!!! dessert som et kunstværk :) Tak for en spændende side!

  Må jeg spørge om, kan man bruge indfarvet dekorfondant i stedet for sugarpaste + marcipan?

  Med venlig hilsen, Arina

  SvarSlet