Chokoladekage bages i en rugbrødsform. Formen skal være smurt og foret med bagepapir. Den færdigbagte kage køler af i formen og vendes ud.
Toppen skæres af kagen. Jeg bruger trælister fra den lokale tømrehandel til at lægge kniven på, så jeg skærer (nogenlunde) lige. Kagen skæres til i front. Til at lave dækket udskæres to skiver, der lægges ovenpå kagen som dæk og trappetrin.
Et kagefad klippes ud i kraftigt karton. Formen kan bruges til at tegne efter. Jeg sætter kagepapir rundt om, men man kan også bruge frokostfolie, som kan købes i dagligvarebutikker.
Indfarvet sugarpaste (jeg har brugt sugarflairs "dark brown" og "chestnut") præges med træpræger fra FMM, rilles og "sømmes" på. For at give skibet et rustikt look har jeg børstet det, med usødet kakao.
Skibet pyntes og sættes i vand (royal icing sprøjtet fra pose). En lille fødselar bliver glad.
Du kan se flere billeder af mit færdige skib her.
GENIALT!!!
SvarSletArrrggg eller noget andet pirat sejt!
hej hvor er den fin :-) hvad er størrelsen på din rugbrødsform ? hilsen Mary
SvarSlet