torsdag, november 13, 2008

Bamse, Kylle og Ælle i bad

For 2 år og 2 timer siden vendte vi hjem fra Skejby hospital med vores yngste guldklump til en sovende storesøster. Lige da vi havde lagt os til rette med begge børn i dobbeltsengen, udmattede efter 2-3 døgn med veer og til slut en fantastisk fødsel vågnede den nybagte storesøster op, så den lillebitte baby imellem os og dansede derefter lysvågen rundt af glæde i et par timer.


I dag dansede lillesøster sammen med storesøster og vennerne fra vuggestuen til Tangokat herhjemme hvor vi fejrede Evas 2 års fødselsdags. bemærk Evas veninde som breaker ud mens Eva ses i free dreje-rundt-om-sig-selv-i-en halv-time style. Vuggestuen måtte nøjes med pizzasnegle, for kage-mor kan dog ikke få sig selv til at fylde kage på andre forældres bittesmå størrelser (kun dem på storesøsters størrelse -shhh).

Derfor blev kagen serveret for bedsterne om eftermiddagen. Her er hvad de fik:

Eva er helt vild med Bamse, Kylling og særligt Ælling. Hun er egentligt ikke så vild med bad, men det var det jeg havde lyst til at afprøve denne gang. Og for at hun kan følge "vennernes" gode eksempel og elske vand. Meget pædagogisk.


Kylling tager sig lige en dukkert gennem Ællings badering, mens Bamse har bundet sit halstørklæde om gaven.

Brædder og fødder til tørre.


Eva blev meget fornærmet da hun ikke måtte spise kagen da hun ved en fejl så den før serveringen. Men hun blev rigtigt glad for den senere, da hun fik et stykke med Ælling på.
Indhold: Mudcake med hindbærmousse og Italian Butter Marengse (IBM). Blå vand: marcipan. Brædder og figurer: sugarpaste. Sæbeskum: Royal icing.
En meget tung kaloriebombe som jeg egentligt godt vidste ikke var så børnevenlig.

Af kagerester, IBM, havregryn, lidt rom og kokos blendede jeg trøfler. På fødselsdagsbordet stod der også kaffe, kold kakao og lidt sundhedsfremmende frugt.

Dagen sluttede farmand af med hot-dogs. Han havde efter ordre fra mig, taget fri fra sit eget firma hele dagen. Den ambitiøse, offentligt ansatte mor hastede dog til et meget vigtigt aftenmøde. Til min store fortrydelse gav den tomme og triste fornemmelse mig visheden om, at jeg aldrig mere vil anse et møde for at være vigtigere end en af pigernes fødselsdage.

Nu glæder jeg mig til at se min "store" pige igen i morgen. Hendes dejlige storesøster skal nok få hende til at danse igen i morgen formiddag.

6 kommentarer:

 1. Wow .... Wow wow wow....Hvor er den bare god... Og super flot. Tillykke med din datters fødselsdag :o) Kh Vibeke

  SvarSlet
 2. Tillykke med det lille pus. Hvor er det en fantastisk kage, du har fået lavet til hende.

  SvarSlet
 3. Denne kage er jo vidunderlig, børnene må ha elsket den, også inden de satte tænderne i den.....
  Mega flot og opfindsom.... :-)

  SvarSlet
 4. Tillykke med Eva. Hun er godt nok blevet stor siden jeg sidst hørte om hende. Men jeg er jo heller ikke på MoVe mere.

  Flotte kager, øj hvor er jeg misunderlig.

  SvarSlet
 5. Tusinde tak for jeres ros.

  Ja, mine piger var vilde med kagen. Det var så synd at Eva så kagen før den skulle serveres, for hun ville bare have den med det samme. Men så strålede hun også da den kom på bordet (og hun napsede ællings sut som lå på fadet før andre havde sat sig til bords.

  Min store datter Alma fulgte processen og da jeg lavede bamse råbte hun vildt begejstret: "MOR, hvor er du bare GOD!" Ih, hvor det varmede.

  SvarSlet
 6. Hej Line.

  Har du brugt Italian Butter til at "smøre" kagen op med? Har du en opskrift på det? Det er simpelthen så flotte nogle kager du bager!!
  Send mig gerne svar pr mail: vi2@metteogjorgen.dk
  Mvh Mette

  SvarSlet