torsdag, maj 14, 2009

Katrines konfirmations basketballkage

Naboens Katrine trådte ind i de voksnes rækker i forrige weekend. Katrine er helt vild med basketball og god til det. Derfor blev hendes konfirmationskage min undskyldning for at købe en længe ønsket bold-bageform og en kvadratisk invictaform som jeg også har kigget på længe.Katrine er en fantastisk sød, selvstændig, alsidig og farverig pige, hvilket hendes flotte konfirmationstøj også afspejlede. Jeg prøvede så vidt muligt at kopiere hendes ballonkjole, halskæde og Nike-sko i sugarpaste/marcipan tilsat tyllose. Det er en bibel Katrine støtter sig op ad.

Basketballen fra siden

Basketballen på den anden side.

Hele kagen

Basketballen er lavet af chokoladekage. Min boldform var ikke så fantastisk som lovet så halvdelen af bolden er lavet af trøffel (blendede krummer med kakao og hindbærsyltetøj) En anden gang bager jeg to halve og "limer" dem sammen til en hel bold. Bolden er pyntet med marcipan som jeg havde givet struktur med et stykke tyl og en kagerulle. Striber, bogstaver og kurv er lavet af sugarpaste med tyllose. Nettet er lavet af royal icing. Jeg ville gerne have haft nettet til at gå hele vejen ned over kagen, men p.g.a. transport i to dele, turde jeg ikke.

"Piedestalen" består af banankagebunde, en chokobund med appelsinsaft, tobleronecreme, appelsinsyltetøj og hindbærmousse.


Om aftenen, da festen var ovre, kom vore søde naboer forbi med masser af mad (til flere dage) og vin. De kunne fortælle at kagen havde vakt stor glæde.

6 kommentarer:

 1. Jeg MÅ bare have gang i det der kage-pynte-noget! Tror jeg må melde mig på et kursus :o)

  Fantastisk kage. Jeg bøjer mig i støvet for dit talent - og ville ønske, at jeg kunne have smagt bare en lille smule af den "piedestal"-kage. Det lyder altså som en drømme-combo...

  SvarSlet
 2. Wow... Hvor er den bare god. Din lille sukker pige ser bare så sød ud :-)
  Ærgeligt at din nye boldform skuffede dig. Men kagen ser fantastisk flot ud.

  SvarSlet
 3. How wonderful is this,totally great!

  SvarSlet
 4. Meget flotte kager og islagkager du har lavet.
  Jeg tænker selv på, at lave en islagkage til min søns fødselsdag, men er noget i tvivl om pynten, altså marcipan-låget, hvordan jeg laver det.
  Kh. Bebiane

  SvarSlet
 5. Hvad er basket ball'en farvet med?

  SvarSlet
 6. Hej :) hvor er den fin, er basketbolden ren chokolade betrukket med marcipan, eller er den smurt op med noget på ydersiden inden?
  Mvh Mette

  SvarSlet