lørdag, maj 21, 2011

Almas pandakage

Af flere årsager fejrede vi Almas fødselsdag med pigerne fra klassen lidt senere end på dagen som er i april.

Alma har siden sidst i november vidst præcis hvordan hun ville have sin kage. Hun blev inspireret af Katjes panda-slik og ville have Panda-tema på sin kage.

Jeg ved at pigerne har brugt timer på at lave selvopfundne pandamasker i SFOen. Her i maj var de så forsvundet. Det var nu også længe at skulle vente på sin fødselsdag.

Men kagen blev som hun ville have den. Hun har selv lavet run-outen. Da hun hverken kan lide marcipan eller sugarpaste er pandaen placeret ovenpå en god gammeldags blå glasur. Almindelig flydende glasur ynder jeg ikke at arbejde med. Men smagen frem for sagen.


Borten skal forestille bambus.

Kagen bestod af banankage med mørke chokoladestykker efter Almas valg. Alma og jeg måtte sande at det valg var for avanceret for venindernes smag. En anden gang bliver det en helt almindelig chokoladekage vi serverer for børn.

Herunder får I lige et par billeder fra det bedste DRs Ramasjang har bragt med sig. Den helt igennem hylesjove leg "slik vinduet rent":Alma havde en vidunderlig fødselsdag med skattejagt, gaveåbning, lasagne (en spinat og 2 okse),"kludder-panda-mutter", "tag den ring", spontan cirkusforestilling og ikke mindst "slik vinduet rent".

Note til mig selv: 5 timer med 15 piger inde i regnvejr er en time for længe... -for de voksne.

lørdag, maj 14, 2011

Tre hårdtarbejdende kagebagere har brug for at vide hvad man kan smøre en kage op med.
Jeg har faktisk ikke prøvet andet end at smøre op med smørcreme.
Jeg har to udgaver, en vanille og en chokolade:
2 pasteuriserede æggeblommer
200 g. usaltet smør
200 g. flormelis
korn fra en stang vanille
evt. vanillesukker
Det hele piskes sammen til en let og luftig smørcreme.
eller
chokoladesmørcremen:
2 pasteuriserede æggeblommer
100 g. chokolade (smeltes)
1oo g. blødt usaltet smør
ca. 200 g. flormelis
(almindeligt saltet smør kan godt bruges i nødstilfælde)
Jeg rører op i min monster mixer den giver en fantastisk, luftig, hvid konsistens, og smøret bliver ikke den smags-dominerende ingrediens.
Jeg smører kagen op på et drejefad jeg har købt for en 50er i IKEA:
Når cremen er smurt op, kommer jeg den i køleskabet en halv times tid. Jeg koger noget vand som hældes i et højt glas. Heri stiller jeg en køkkenkniv så den bliver brandvarm.
Når kagen kommer ud fra køl tørrer jeg vandet af den varme kniv med køkkenrulle og med kniven smelter jeg smørcremen i form. Jeg spartler eventuelle huller ud og gentager processen til jeg er tilfreds.
Således bliver kagens underlag helt glat, kanterne lige og overtrækket (marcipan, MMF, fondant eller sugarpaste) lægger fast og godt på kagen.
Jeg bruger også teknikken ved 3D kager. Se eventuelt arbejdsbeskrivelse på mcQueen bilen.

søndag, maj 08, 2011

Taekwondokager

Så blev Rasmus konfirmeret. Rasmus dyrker Taekwondo, så hans kager kom til at se således ud:
Rasmus havde fundet billedet. Jeg havde egentligt udskåret silhouetterne i sort sugarpaste til kanterne, men Eva (4 år) spiste dem desværre i et uforvarent øjeblik.
Rasmus syntes at dragten var "nice" og det tager jeg som en stor kompliment.
At lave sin egen fondant (MMF) kan sikkert blive en fantastisk gave med tiden. Men det tog så lang tid for mig at eksperimentere med konsistensen, at det er på ubestemt tid for mig. Jeg fortsætter med at købe fondant hos kagebutikken.dk.
Hvis det altså er en kage man ikke kan overtrække med marcipan.

fredag, maj 06, 2011

Heltinden er tilbage!

Så sidder jeg en sen nattetime og nyder at mit kagebageri er gået i gang igen.
Det er længe siden jeg sidst har lavet en kreativ kage, men Rasmus skal konfirmeres i morgen, så jeg har taget udfordringen: at lave en taekwondo-kage. Det er så sjovt at lave et tema jeg ikke har prøvet at lave før.
En rigtig dejlig ting der er sket for mig i går er: at jeg omsider har besøgt specialkøbmanden i Århus. De har haft åbent i 5 måneder, så det var længe planlagt og meget på tide at jeg kom afsted.
En dejlig tur på cykel og ind i Slaraffenland!!! Her var jo alle de ting jeg har surfet nettet igennem i "levende live"! Jeg var som et barn i en legetøjsbutik og fik også købt nogle længe ønskede ting. Blandt andet en ribbon-cutter og et nyt eksemplar af min forgangne silikone-blomsterform.
Jeg kom desværre hen mod lukketid. En dag skal jeg derhen i et par timer! Med et par tusser i lommen ;) Det er absolut ikke sidste gang jeg har sat mine ben i den fantastiske butik. Det kan kun anbefales.
En anden god ting er, at de ikke havde så meget fondant som jeg skal bruge og at jeg derfor var nødsaget til at afprøve at lave en fondant selv. Jeg fandt en opskrift på nettet, men jeg afveg meget kraftigt fra den, så nu er jeg spændt på resultatet. Jeg skriver kun min version af opskriften her, hvis jeg bliver tilfreds med resultatet.
Fagre, savnede, genopdagede kageverden: Heltinden er tilbage!