fredag, november 20, 2009

Halløj til skolefesten

I går var der skolefest på Almas skole. Hele skoledagen pyntede børn og voksne op til fest og i SFO-tiden afholdtes festen med børn fra 0.-3. klasse, lærere og pædagoger.

Temaet var "gys og gru". Det lægger jo op til den slags kager jeg synes er sjovest at lave. Jeg ville egentligt gerne have afprøvet at lave et kranium. På grund af tidsmangel valgte jeg den sikre vej og lavede en kage som jeg havde prøvet at lave før:


Indhold var banankage med chokoladestykker. Overtræk og blodåre-bort af marcipan.

Af kageresterne lavede jeg havregrynskugler, som udviklede sig til at blive afrevne fingre a la bagerens "træstammer":

og øjne på fad:
Jeg synes kageservietten gjorde anretningen helt Cato Thau-Jensensk, men denne gang med ikke-spiselig kageserviet.

Det skal ikke være nogen hemmelighed at overskudsmoderen var i underskud efter at have hygget med kagekreering en hel hverdagsnat.


Alma havde haft en forrygende fest med vennerne. Jeg er så glad for at hun er kommet i en skole med engagerede lærere og pædagoger.

Her ses Alma halloweenaften, med veninder fra vejen (og klassen), i det kostume hun også havde på i går. Uha det er skræmmende så hurtigt de bliver store.

7 kommentarer:

 1. Hej Line.
  Halløj for nogle scary kager. Gid vi også fejrede halloween her på vejen, så jeg kunne forsøge mig med noget tilsvarende...

  Med hensyn til Möbius-wrappet:
  Jeg har fundet en vejledning til dig - med billeder og instruktionsvideo, sågar - så du kan se, hvordan du skal slå maskerne op, så du får Möbius-twistet. Du finder det her: http://www.garnstudio.com/lang/dk/visoppskrift.php?d_nr=94&d_id=16&lang=dk

  Derefter strikker jeg bare ret på hver anden - og vrang på hver anden pind. Det er vigtigt, at for- og bagside er ens.
  Alternativt til 1 pind ret, 1 pind vrang er, at du "vender" strikketøjet, hver gang du har strikket en omgang ret, så du kan strikke ret tilbage den anden vej, i stedet for at strikke en laaang vrangpind.
  Jeg kommer gerne med en længere forklaring (evt. med billeder), hvis dette er "sort".

  God fornøjelse!

  MVH Frau Putz

  SvarSlet
 2. Wauw...scary...hvor er det godt lavet. :-)

  SvarSlet
 3. Jeg er blevet fast læser af din blog. Helt fantastisk blog! Du kan noget med de kager, hva :O Super skumle kager, perfekt til halloween :D (fejre dog ikke halloween :b)

  kig evt. forbi min hvis du har lyst :)

  www.gumzeand.blogspot.com

  SvarSlet
 4. Tusinde tak for det link, Frau Putz. Jeg glæder mig til den dag jeg får taget mig sammen og finder nogle strikkepinde frem. Jeg håber dog ikke at jeg endnu engang må erkende at jeg ikke når et højere niveau end de forgange huskundskabstimer i folkeskolen. Det var fedt da de der "rør" man havde om halsen og kunne trække op over hovedet var moderne :D De var nemme at strikke.

  Milledille og Sandra: Tusinde tak for jeres kommentarer og fordi i er faste læsere af min blog. Dejlig blog du har Sandra. Gumzeand...???! GGG

  SvarSlet
 5. Så mye kule og fine kaker. Takk for titten. Jeg tar med meg denne siden videre!!:) Hilsen Hege Fra Norge. (www.kakedesign.blogspot.com)

  SvarSlet
 6. Super, brrr!!!! www.cccriscake.com

  SvarSlet
 7. Hvor er det en dejlig blog! Dine kager er så flotte, og især opskriften på Mudcake ser fantastisk ud :)
  Hvis du en dag trænger til inspiration til en opskrift, så kig endelig forbi min hjemmeside (www.frkoverballe.dk), hvor der ligger masser af skønne kageopskrifter :)

  SvarSlet