lørdag, maj 14, 2011

Tre hårdtarbejdende kagebagere har brug for at vide hvad man kan smøre en kage op med.
Jeg har faktisk ikke prøvet andet end at smøre op med smørcreme.
Jeg har to udgaver, en vanille og en chokolade:
2 pasteuriserede æggeblommer
200 g. usaltet smør
200 g. flormelis
korn fra en stang vanille
evt. vanillesukker
Det hele piskes sammen til en let og luftig smørcreme.
eller
chokoladesmørcremen:
2 pasteuriserede æggeblommer
100 g. chokolade (smeltes)
1oo g. blødt usaltet smør
ca. 200 g. flormelis
(almindeligt saltet smør kan godt bruges i nødstilfælde)
Jeg rører op i min monster mixer den giver en fantastisk, luftig, hvid konsistens, og smøret bliver ikke den smags-dominerende ingrediens.
Jeg smører kagen op på et drejefad jeg har købt for en 50er i IKEA:
Når cremen er smurt op, kommer jeg den i køleskabet en halv times tid. Jeg koger noget vand som hældes i et højt glas. Heri stiller jeg en køkkenkniv så den bliver brandvarm.
Når kagen kommer ud fra køl tørrer jeg vandet af den varme kniv med køkkenrulle og med kniven smelter jeg smørcremen i form. Jeg spartler eventuelle huller ud og gentager processen til jeg er tilfreds.
Således bliver kagens underlag helt glat, kanterne lige og overtrækket (marcipan, MMF, fondant eller sugarpaste) lægger fast og godt på kagen.
Jeg bruger også teknikken ved 3D kager. Se eventuelt arbejdsbeskrivelse på mcQueen bilen.

2 kommentarer:

  1. Hey keep posting such good and meaningful articles.

    SvarSlet
  2. Nice Post. All readers will definitely like this post. Looking forward to your next post.

    SvarSlet