fredag, august 31, 2007

I anledningen af min afsked.

Jeg har fået et nyt job i en SFO ti minutter fra mit hjem. Jeg starter op efter endt barsel d. 1. oktober. Mit nuværende job ligger 1 times transport herfra, så med to unger der skal hentes og bringes, måtte jeg desværre sige op og søge nyt.

I dag var jeg ude at sige farvel og skrive under på opsigelsespapirerne. Det var meget vemodigt, Jeg kommer til at savne børnene og mine gode kolleger.

Børnene fik denne kage:

Historien er, at under det årlige OL forrige år, kom Dolph pludseligt løbende og holdte årets taditionsrige åbningstale. Inden i Dolph var jeg, men det var en stor hemmelighed for ungerne hvem der var derinde. Selvom nogle af dem havde mistanke. I dag fik de så det sandfærdige svar. Og kagen var en succes

I græsplænen var der Mudcake smurt op med vanillesmørcreme, og i Dolph var der banankage, vanillesmørcreme og mudcake i toppen. Overtræk er cirka 75% marcipan og 25% sugarpaste.

Bat og øjne er SP. Armene er marcipan.

Jeg manglede et sæt bogstavsudstikkere som er kommet på min "MÅ HAVE" liste. En flot skrift ville lige have sat prikken over i'et.

For at overleve transporten, blev Dolph stivet af med 4 styks sugerør:

mandag, august 27, 2007

Det blev en Marie!

Fredag d. 24. august kom lille Marie til verden! I dag var vi ude at se hele familien på patienthotellet. Vores gode venner fra vores tidligere ejerforening, var blevet forældre til den yndigste lille lækre pige, og eftersom hun skal hedde Marie, var der kun en barselsgave vi kunne give hende:


En Mariehønekage, model for mange kager som hendes kreative mor sikkert vil give hende mange af i årenes løb. Kagen indeholder banankagebunde med chokosmørcreme.


Den rigtige Marie 4 dage gammel. Dette er ikke en kage, selvom hun er lækker.


søndag, august 26, 2007

I anledningen af vejfest...

I går havde vi vejfest på vejen.

Vi startede med House-crawl, altså besøg hos hinanden. Hos os skulle vi have kage Kagen blev lavet med hjælp fra supernaboen og hendes lille søn på 1 år. Hun købte ind, æltede SP og marcipan sammen og underholdte Eva mens jeg pyntede kagen.Indeni er det mudcake, en fantastisk kage som jeg fandt opskriften til hos kagekonen. Kagen er smurt op med choko-smørcreme. Udenpå SP blandet med marcipan, farvet med pastafarve og kakao.

Jeg bor i et "forfatterkvarter" og man må selv gætte hvilken vej vi bor på.


Forinden havde jeg lavet lidt research på nettet og fandt ud af at Chr. Winther har skrevet en bog der hedder "En smagssag". Man kan ikke læse det, men det står på ryggen af den nederste kage.


Da Alma senere måtte få hjorten, spurgte hun: "Mor, hvordan får du egentligt hele hjorten ud af bogen?"

onsdag, august 22, 2007

-og noget...

Når man laver fars til boller i karry, er det en god ide at tjekke om de pasteuriserede æggeblommer man har brugt, indeholder 45% økologisk sukker. Mærkeligt koncept som ikke smager godt i kødboller...

tirsdag, august 21, 2007

Overskudsmor i underskud

I sidste uge var jeg overskudsmor for en aften. Vi bagte pizza af det halve af nedenstående opskrift. Ud af den anden halvdel dej, lavede jeg pizzasnegle og "sunde" kanelsnegle, til Almas madpakke. Kanelsneglene blev lavet med lidt smør, revet æble/pære, svedsker skåret i tern og masser af stødt kanel (uden sukker) drysset med mandelsplitter. Det tog en rum tid, men så er der også en del lækkerier til mange madpakker fremover.

Pizza-/snegle- dej
1 kg. hvedemel
5 dl. vand 30 grader C.
1 pk. gær
3-4 spsk. god olie
1 spsk. groft salt


Valgfrit fyld og valgfri form (snegle, pølsehorn, minipizzaer, lukket eller åben pizza).

Min erfaring: Er man overskudsmor den halve nat, bliver man underskudsmor dagen efter.


"sunde" kanelsnegle. Godt alternativ til mælkesnitten.

lørdag, august 18, 2007

Første klubmøde med østjyske kagenørder

Endeligt blev det lørdag. Dagen hvor 6 jyske kagenørder mødtes for første gang. Vi mødtes hos Mette, som havde lavet en vidunderlig kage:


Nedefra og op: Chokobund, Pannecotta med blåbær, lys bund, Ganucchi-creme, chokobund smurt op med smørcreme, omkranset af chokoladestykker og fyldt med blåbær og jordbær. Deeeeen smagte godt!
Jeg var så heldig at sætte mig ved siden af hende her, og hun gav min Daisy-udstikker liv. Jeg købte nemlig udstikkeren for måneder siden, da jeg ville lave en solsikke-kage til Almas børnehave, men det knækkede for mig og jeg troede aldrig jeg skulle bruge den igen. I dag lærte jeg så, hvordan den skal bruges og nu kan jeg lave både Solsikker, Gerbera, Marguritter og sikkert andre blomster jeg ikke kender navnene på.

Jeg er ikke stolt af blomsten, som er min første. Men nu kender jeg teknikken, og så er det jo bare at øve og øve.

Jeg medbragte 5 pakker toffi-fee, som skulle spises med det samme. Og det skulle de af denne grund:

Blomster til tørre

I løbet af dagen fik jeg usandsynligt mange gode fif. Det var fantastisk at se (og låne af) de andres værktøj. Derudover lånte jeg tre fantastiske bøger med hjem og juhuuuu, fik min nye græstyller. Når jeg ikke selv fandt på noget at lave, kunne jeg bruge oceaner af tid på at kigge på Sif arbejde.

Jeg glæder mig allerede til vores næste møde. Og til den tid vil jeg have en værktøjskasse :må-ha-må-ha-må-ha:.

torsdag, august 16, 2007

De hellige haller kan også være lukkede...

I går var min (forfærdeligt disfunktionelle) mobiltelefon væk. Den er så gammel at den ikke længere kan lades helt op, så jeg bruger den p.t. kun til SMSer.

Nå, men min kage-guru var draget mod djævleøen for at besøge de hellige haller. Det vidste jeg godt. Men da jeg fandt mobilen og åbnede beskeder var det til en ren gyser. Kagebutikken havde lukket!!!! Heldigvis er de så søde at de åbnede butikken for hende da hun fangede dem på telefon. Hun nåede at være i butikken en ti minutters tid. Men som hun messer for sig selv i dag: "Det er mange penge sparet".

Og tænk sig, hun fik en græs/pels-tyller med til mig!!! Juhuuuuu... Den opmærksomme blog-læser vil se at den nu er slettet fra min ønskeseddel. Og jeg har allerede langtidsplaner med mit nye værktøj, som jeg får på lørdag.Da drager jeg nemlig til kagenørde-træf til Randers, sammen med 2 andre århusianske kagenørder. Jeg glæææder mig til på lørdag.

onsdag, august 15, 2007

Mødregruppe-kage

I dag har jeg haft besøg af min skønne mødregruppe. Ingen kage!!! Nej, nej, "Sådan" en mødregruppe er vi skam ikke. Der skal gulerodsstænger og guacomole til. (Og en lille smule familieguf).

Men det giver mig anledning til at fremvise den fatale fødselsdagskage, som jeg trods alt serverede for mødregruppen en onsdag i april.

Det var mit allerførste forsøg med sugarpaste og det kiksede fuldstændigt. Jeg ville lave min egen sugarpaste, efter følgende opskrift:

Sugarpaste
1½ past. æggehvide
2 store spsk flydende glykose (lys sirup)
ca. 750g flormelis
1 tsk tyllose
evt. 10 dråber smagsessens.

Bland æggehvide og sirup/glykose + evt farve. Tilsæt flormelis lidt efter lidt. Når det næsten er færdigt, tilsæt tyllose.

Tyllose kan købes hos kagebutikken

Jeg ville halvere portionen, men glemte at resducere mængden af tyllose. Dette, kombineret med alt for megen flormelis, medførte at min sugarpaste blev alt for stiv, og jeg opgav min drøm om en grøn kage med 6 små storke.

Gode råd var dyre, så jeg fandt Almas småkageudstikkere frem. Dem jeg bruger til klap-sammen-madder og agurkeskiver til Almas madpakke. Med dem lavede jeg blomster og "blade", og reddede derudover kagen med smørcreme, sukkerkugler og flødeskumskant.

Indholdet var lækkert, trods brug af for få choko-skildpadder. Den indeholdt igen-igen choko-bunde, lys bund, hindbærmousse og skildpaddecreme. Smørcremen var jeg ikke tilfreds med, da jeg endnu ikke var klar over at der skal bruges usaltet smør, før det smager så jeg kan lide det.

I det hele taget er det ikke en kage, jeg er stolt af. Men det er mit første forsøg med sugarpaste. Og mødregruppe-pigerne var begejstrede. En ikke lagkage-spiser spiste to stykker, hvilket plejer at være tegn på succes :-)

Siden denne kage, har jeg købt færdiglavet sugarpaste til mine kager. Men måske man skulle vove sig ud i det igen -engang...

Det der skulle have været en grøn kage, med storke og røde og blå babyer (det var der selvfølgeligt ingen der vidste):

Yndlings-udstikkere -dagens helte i smørcreme:

tirsdag, august 14, 2007

Pedrsn har spurgt efter Daim-creme opskriften. En af cremerne, som blev brugt til Evas dåbskage. Og den giver jeg gladeligt videre, da den smager MUMS.

Min gode kage-ven Mette gav mig i sin tid opskriften, på Tobleronecreme. Erstattet med Daim blev den til en Daim-creme. Chokoladen kan også erstattes med chokoladeskildpadder, sukkerfri chokolade til diabetikere, mintchokolade eller anden god chokolade.

Jeg brugte i øvrigt 100 gram rigtig Daim jeg havde knust og 100 gram Daim Marabou. Men kunne egentligt have brugt 200 gram Daim marabou, hvis ikke det var fordi jeg var kommet til at spise halvdelen af pladen. Den lokale købmand havde ikke Daim Marabou men kun Daimbars og det fungerede fint.

Mettes chokolade-creme:

200 g. Marabou Daim/Toblerone/chokoladeskildpadder/sukkerfri chokolade/andet chokolade
½ liter piskefløde

Fløde og chokolade varmes op til kogepunktet under omrøring. Tag gryden af blusset når det småbobler. Det må ikke koge. Hæld massen i en skål. Lad den køle af på køkkenbordet uden låg, dækkes med film og sættes i køleskab natten over. Minimum 8 timer. Pisk massen meget stiv med elpisker, men ikke så meget så den bliver grynet.

Her er til 2 lag i en almindelig lagkage.

Herunder ses Tobleronecreme anvendt i min påske-fødselsdagskage, sammen med hindbærmousse, 2 lyse bunde og en choko-bund fra Karen Wolf. Lidt skæv, men meget lækker kage:

mandag, august 13, 2007

En skoda reperation

Udtrykket "En Skoda-reperation" fra mine glade 80ere har fået en ny betydning. Her ses mit næste projekt ;) Jacob og Finn ville juble.

fredag, august 10, 2007

Ups, jeg har da helt glemt at præsentere forside-kagen. Det er jo ikke bare et billede jeg har googlet mig frem til. Det er skam et billede af Evas dåbskage, der blev slagtet ved min hånd.

17. maj -07 blev min yngste datter Eva døbt og 44 personer deltog ved hendes dåbsfest. Så der måtte tre kager til. En kage pr. navn Eva fik.

Igennem flere ugers korrespondance med Mette over computeren, følte jeg mig godt rustet til at gå i gang. Mette udlånte mig også et kagestativ hun havde fået sendt fra England.

Et kursus i modellering af dyr og et blomsterkursus ved Monica Funder fra Kagebutikken, afgjorde kagens udseende, idet alle tre kager er pyntet med resultater fra kurset.

Pynt:
Topfigur: Claret-farvet bamse med gooseberry-farvet sløjfe og terning. Dertil gooseberry-farvet kanin (som på billedet ikke har fået tegnet øjne op endnu).

Pynt på mellemnavnskagen: En Dahlia-blomst i mørk claret og lys claret.

Til efternavns-kagen en claret-farvet Klematis som jeg supplerede op med et par hvide klematis. Her er blomsten til tørre i stykke fra æblebakke:

Kagerne indeholdt:

Eva-kagen:

Mørk chokoladebund
Daim-creme
Madeira kagebund
Jordbærmousse
Madeira kagebund
smurt op med vanillesmørcreme

Mellemnavns-kagen:

Mørk chokoladebund
Jordbærmousse
Tobleronekagebund
Smurt op med chokoladesmørcreme

Efternavns-kagen:

Banankagebunde med bitter chokolade
derimellem hindbærmousse
Smurt op med chokoladesmørcreme

Kagerne blev næsten spist op, idet samtlige gæster måtte til fadet flere gange.

torsdag, august 09, 2007

NostalgiMin nye hobby har sat sine tydelige spor:
Det der ligner to laskede ruller marcipan har sat sig fast, på det der skulle være min talje. Og jeg er langt fra mit nytårsforsæt om at tabe 10 kg inden 2008.
Jeg er derfor nødt til at gå i kagehi. Jeg har lovet mig selv at der ikke bliver bagt flere kager her i huset, inden Evas første fødselsdag. Godt at jeg har to kageaftaler hos en kageekspert, hvor der skal nørkles med kagepynt.

Denne blog kommer dog ikke til at omhandle min daglige kostomlægning, men i stedet om mine tidligere kager -og måske også mine fremtidige.

I dag kom jeg til at tænke på, at jeg faktisk lavede min første kage bestilt af Alma for mere end 2 år siden. Længe før min hobby brød ud i lys lue i april 2007. Da Alma fyldte 2 år, ville hun gerne have en Cirkelinekage, så det fik hun. Hvor var det SVÆRT at arbejde med marcipan og chokolade, og resultatet også derefter. Skulle jeg lave den i dag, blev det af helt andre materialer og helt sikkert som 3D-kage. Må lige manipulere Eva til at ønske sig den, når hun bliver 2 :D

onsdag, august 08, 2007

Hul igennem

Hurraaaaaaa. Så kom der hul igennem!!!
"0 kageblog" blev til "0 kommentar" ad snirklede og uransagelige omveje. Min IT-dej er færdighævet og bloggen er klar.

Så skal der grilles i det gode vejr.

tirsdag, august 07, 2007

Til kolde efterårs-søndageHvad gør en sukkernarkoman, når hun har kagecreme chokolade og marcipan tilovers fra søndagens islagkage en varm sommerdag?

Normalt ville jeg lave en "lækker" cremeblanding med nødder og chokolade, for derefter at rulle marcipanen i stænger, dyppe dem i cremen og indtage dem foran computeren. Men min nye hobby har sat sig tydelige spor på min sumo-krop, så alternativer var nødvendige. Der var ikke andet at gøre end at surfe ud på nettet og finde en opskrift der indeholder de sukkerholdige ingredienser. For der kan selvfølgeligt ikke blive tale om brug af en skraldespand i den slags situationer.

En varm sommerdag stod sukkernarkomanen så i sit køkken og bagte disse lækre kærnemælkshorn. De er nu forsvarligt lagt i fryseren, hvor de ligger og venter på at blive lunet en kold efterårs-søndag. Til den tid er jeg startet på job og på min sædvanlige kostomlægning. Og måske vil det endda være muligt at tilføje kommentarer i min blog...

Kærnemælkshorn:

250 g. mel
250 g. smør
3/4 dl kærnemælk

diverse fyld. Meget nemt.

søndag, august 05, 2007

kage til mín handyman

Helt uventet var vi hjemme på Kærestens fødselsdag i dag. Og da et vennepar ringede for at høre om vi gav kaffe i haven, øjnede jeg muligheden for at lave den kage, jeg havde komponeret i halvsøvne, under en af nattens amninger.


Min handy-man bestilte en islagkage og jeg tog udfordringen op. I min fantasi skulle kanten være en bort af smeltet chokolade, men det bliver afprøvet en anden gang, da 200 gram chokolade brændte på for mig. Nødløsningen blev flødeskum. Det gik hurtigt med at udstikke og male, så pyntet kom på før det var tørt og derfor knækkede det for mig. Ellers var jeg godt tilfreds med resultatet. Det var resten af selskabet også, selvom der skulle spises hurtigt, da sommeren langt om længe startede i dag.

Kagen bestod af:

Choko-bund
Hjemmelavet ribsmarmelade med vanille
Kagecreme
Lys bund
Vebbestrub nougat-is
Chokobund

Jordbunke: Hakket chokolade
Sandbunke: 1 Digestive-kiks
Græsplæne: Grøn marcipan
Gulvplanker, skovl, sav, sten og blomster: sugar-paste
Bort: Flødeskum.

Min blog er ellers gået helt i kage. Jeg kan ikke finde ud af at gøre det muligt at tilføje kommentarer. Mon jeg har slået et for stort brød op?

Jeg lader i hvert fald min indre IT-nørd stå lunt til hævning og vender tilbage når det bobler af logik og kommentarer bliver mulige .
torsdag, august 02, 2007Smølfekagen som jeg smølfede til mine forældre.
D. 26. juli fejrede mine forældre fælles fødselsdag. Som tak for hjælpen med alt i vores hverdag fik de denne smølfekage samt en rejse til Sicilien. Kagen er lavet med kraftig inspiration fra Kagekonen. Det er en smølfekage fordi min søster og jeg altid har kaldt min far for Gammelsmølf.

Min far Gammelsmølfen

Smølf-Emil og smølf-Alma


En sovende smølf-Eva

onsdag, august 01, 2007

Burger til veninderne


Så fik jeg afprøvet fast food på veninderne i den private mødregruppe. Burgeren fylder en almindelig spisetallerken.


Burger: drømmekage

Sesamfrø: hakkede hasselnødder

Bøf: chokoladekage smurt med chokoladesmørcreme og drysset med hakket chokolade

salat og ost: sugarpaste

ketchup: rød vanillesmørcreme